FRITID

Bada, simma och leka

I Västra Löa finns en allmän badplats med brygga, långgrunt vatten och sandstrand. Här anordnas det sommartid simskola för de lite mindre barnen.

Badbryggan inne vid gröna bron används flitigt och utgör även samlingspunkten för båtfolket för av och påstigning, bad eller vara med på något evenemang. 

Spela Minigolf

Minigolfen i Löa ligger mellan gröna bron och R50 alldeles vid ån. Finns båtbryggor att lägga till vid om du kommer med båt. Den drivs av Löa Sportklubb. Vid den lilla minigolf-kiosken finns förstås glass och dricka.

Gå på Teater - Hyttans Hemligheter

Hyttans Hemligheter är ett lekfullt teateräventyr för barnfamiljer i den gamla välbevarade järnhyttan där olika underliga och udda figurer fortfarande lever och bor, trots att det är mer än 110 år sedan hyttan stängdes ner.

Du vandrar omkring bland masugn, rostugn, kolarkoja, broar, smedja och vattenhjul omgiven av strömmande vatten i en vacker Bergslagsidyll. Där möter du bland annat hyttspöket Anna, luffaren Fargo, smeden Sylvester och den skojiga figuren Mira-Maja som berättar om hyttans hemligheter på ett levande sätt så att du själv blir indragen i det spännande, mystiska äventyret. Ho, ho, hooo….. 

Hyttans Hemligheter spelas under ett par veckor varje sommar. Läs mer på www.hyttanshemligheter.se

Vandra i det vackra kulturlandskapet

Löa ligger inramat av den mustiga bergslagsnaturen med sin skog, sina sjöar och sina öppna landskap. Här finns oändliga möjligheter att ströva runt på egen hand och upptäcka omgivningarna.

 

Vita stigen börjar vid gröna bron.

Gröna och blåa stigarna börjar vid Löa hytta. De är drygt 3 km långa, karta och beskrivning finns vid Löa hytta, återvinningsstationen samt gröna bron.